Ervaring Sportvasten | Maaike

Via social media zag ik dat Cathalijn aan het Sportvasten was. Vele sla maaltijden en vruchtensapjes passeerde mijn Instagram. Ik dacht; wat is die nu weer aan het doen? Ik liet het even gaan, want ik zit eigenlijk wel lekker in mijn lijf. Zelf ben ik niet zo van het vasten, diëten of kuren volgen.

Maar ik bleef nieuwsgierig, ik vroeg Cathalijn wat ze aan het doen was en waar ik meer informatie kon vinden. Als snel kreeg ik de informatie en hadden we contact over wat het Sportvasten voor mij kon betekenen. 

Zelf doe ik aan hardlopen en Crossfit. Ik woon wat verder van Cathalijn vandaan dus helaas zit sporten onder haar begeleiding er niet in. 

Mijn gewicht is prima. Maar waar ik wel al lange tijd mee rond loop is die eeuwige behoefte aan suiker. Taart, chocolade etc. etc. Alles gaat er in, maat houden vind ik erg lastig. 

Samen bespraken we dat Sportvasten best wel eens de oplossing zou kunnen zijn, je verbranding omzetten van suikers naar vet waardoor je minder behoefte hebt aan zoete dingen. 

Onder Cathalijn haar begeleiding durfde ik het aan. Want eigenlijk vond ik het best wel spannend, 3 dagen sapjes…. Voor iemand die in elke tas wel een koekje heeft zitten, echt een opgave. 

De afbouwdagen waren prima, ik kreeg het vaak niet eens allemaal op en liet dus wat staan. Met mijn werk als Verloskundige is het ook goed te combineren en hardlopen deed ik op de hei met de hond.

De 3 vasten dagen, waren zwaar! Ik heb veel momenten gehad waar ik dacht, aahhhh…. ik wil eten. Maar Cathalijn was nooit ver weg en met tips en tricks redder in Nood. Niet eten is echt niets voor mij, maar de resultaten waren echt mega! Ik was na de 3 vasten dagen maar liefst 4 kilo kwijt en 4cm buikomtrek verloren. Niet mijn doel, maar wel leuk 🙂 

De opbouwdagen waren een feestje, lekker weer eten. Ik heb nog nooit zo genoten van een salade. Ik merk dat ik gemakkelijker eten kan laten staan. Niet de hele dag aan eten denk en al veel minder aan suiker.

Op de laatste opbouwdag was ik nog steeds 4 kilo en 4cm kwijt. Ik voel me prima! Mijn winst is dat ik minder denk aan ‘rommel’ willen eten waardoor ik mijn energieker voel over de dag en geen dipjes meer heb. Ik ben heel erg blij met het resultaat en hoop dat dit blijft 🙂

Lieve Cath, dank je wel! Zonder jou was het me niet gelukt.

Liefs, Maaike