Ervaring Sportvasten | Wendy

“Al een tijdje was ik intensief aan het sporten. Ik voelde me fitter, maar het lukte me maar niet om mijn vetpercentage omlaag te krijgen. Toen Cathalijn mij vroeg of ik sportvasten wilde proberen was ik meteen om. Niet dat ik dacht dat het gemakkelijk zou zijn, integendeel. De dag voordat ik startte was ik zelfs licht gespannen, maar ook heel benieuwd naar hoe het zou gaan.”

“De eerste dagen bouwde ik door middel van het voedingsschema rustig mijn eten af totdat de drie vastendagen aangebroken waren. Die drie dagen koos ik er bewust voor om niet te veel te ondernemen, maar ook niet om stil te blijven zitten. Afleiding helpt namelijk enorm tegen de eventuele trek die op kan komen. De drie vastendagen vielen me enorm mee. Dat was iets dat ik van tevoren niet had verwacht. Door voldoende water, thee en koffie te drinken bleven de echte hongergevoelens weg. Ook tegen het sporten tijdens de vastendagen zag ik een beetje op, want waar moest ik die energie vandaan halen? Maar ook dat ging boven verwachting goed! Al redelijk snel zat ik in de juiste cardiozone met mijn hartslag en voor ik het wist zat het half uur sporten er al op.” 

“Met de opbouwdagen leek ik iets meer moeite te hebben. Ik moest weer wennen aan het eten terwijl ik het kauwen toch best gemist had.”

“Maar toen het leukste moment: op de weegschaal. Na de tien dagen sportvasten was ik 4 kg kwijt en was mijn vetpercentage aanzienlijk gedaald!”

“Door sportvasten heb ik niet alleen de switch gemaakt van suikerverbranding naar vetverbranding, maar is ook mijn mindset veranderd. Ik eet nu minder koolhydraten, minder suiker en blijf afvallen door lekker te blijven sporten.”

“Mijn tip: doe het samen! Het is fijn om je ervaringen tijdens het sportvasten te kunnen delen met iemand die weet waar je mee bezig bent. Succes!”