krachtvasten:
verlies onderhuids vet, krijg meer spiermassa en kracht!

Krachtvasten is een uitgekiende variatie op Sportvasten.

Door de krachtduurtraining tijdens de kuur worden er hormonen geactiveerd die juist de vetreserves onder de huid aanspreken (o.a. buik, rug, bovenbenen en billen). Dit, in combinatie met dagelijkse cardiotraining, zorgt voor een resultaat wat te vergelijken is met het zogenaamde ‘droogtrainen’ of de ‘cuttingfase’.

wat is het verschil met sportvasten of wandelvasten?

Krachtvasten is alleen voor mensen die al ervaren zijn in krachttraining en die een relatief goede conditie hebben. Deze kuur wordt vaak zwaarder ervaren dan Sportvasten.

  • In tegenstelling tot de Sportvastenkuur en Wandelvastenkuur neem je tijdens de vastendagen in de Krachtvastenkuur naast het sap óók (magere) kwark. Dit maakt het niet ècht meer 'vastendagen' maar dit is benodigd voor het beschermen van je spieren. Ook neem je tijdens de vastendagen óók de multivitamine.

  • In plaats van visolie (zoals tijdens de Sportvastenkuur) neem je tijdens de Krachtvastenkuur een enzymen-complex dat helpt de celschade te herstellen en de kwark te verteren.

  • Krachtvasten heeft een andere hormonale dynamiek en richt zich op de onderhuidse vetreserves. Het richt zich met name op de 2X-spiervezel die zorgt voor een snelle snelheid van samentrekken en het leveren van veel kracht waardoor je spiermassa groeit.

  • Je doet tijdens de Krachtvastenkuur géén urinetesten aangezien de focus niet ligt op het maken van de metabole switch maar op het verkrijgen van meer spiermassa en meer kracht.

Krachtvasten is er dus niet op gericht een metabole switch te maken naar meer vetverbranding, daar is de originele Sportvastenkuur voor nodig. Het is dus altijd belangrijk om samen te kijken of Krachtvasten bij jou past.


de resultaten

hersteltijd

Na de Krachtvastenkuur is het belangrijk om je spieren een aantal dagen rust te gunnen. Gedurende 10 dagen heeft je lichaam een flinke prestatie geleverd waardoor je rekening moet houden met ongeveer 2 weken hersteltijd.

supercompensatie

Gedurende deze 2 weken richt je je dus voornamelijk op hersteltrainingen. Vanaf ongeveer 7 dagen na de kuur mag je de supercompensatie verwachten. Dat betekent dat je je na die 2 weken heel anabool kan voelen: sterk en gespierd!

zichtbaar gespierder

Ook ben je beter geworden in krachtduurtraining waardoor je de krachttraining langer vol kan houden. Je maximaalkracht kan zijn afgenomen dus het is belangrijk om na de kuur daar weer in te gaan opbouwen. De hoeveelheid groeihormoon gaat tijdens de kuur enorm omhoog dus als je ook na de kuur nog netjes je voeding in te gaten houdt kan je daar veel voordeel behalen. Je spieren worden zichtbaar en je ziet er dus gespierder uit!

FAQ

Wat kost een krachtvastenkuur?

Sportvasten is een persoonlijk begeleidingstraject. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor Sportvasten worden bepaald door de hoeveelheid aan begeleiding die je nodig hebt.

De kosten voor een 10-daagse Krachtvastenkuur bedraagt €249 inclusief persoonlijke begeleiding (via whatsapp). Hierin zijn geen lichaamsmetingen en/of sporten in mijn studio inbegrepen. Wil je dit wel? Houd dan rekening met extra kosten.

Een optie is om te kiezen voor een krachttrainingsschema, voor jou op maat. Dan komt er € 29,50 bij de oorspronkelijke kosten voor het pakket.

Hoe start ik?

Wanneer jij wil starten met de Krachtvastenkuur ontvang ik graag een ingevuld intakeformulier van jou per e-mail. Ook is het mogelijk om via de site van www.sportvasten.nl/krachtvasten mij als coach te selecteren.

Zodra ik jouw intakeformulier ontvangen heb, en je geschikt bent om deel te nemen, overleggen we op welke manier we de kuur vormgeven. Ga je dagelijks de sportschool in en volg je je eigen programma of ontvang je liever van mij een trainingsschema op maat? Wil je bij mij in de studio lichaamsmetingen laten doen of doe je metingen in de sportschool of thuis?

Je krachtvastenpakket ontvang je thuis of kan je bij mij in de studio ophalen. Uiteraard voorzie ik jou van alle informatie die je nodig hebt om te starten en ontvang je jouw persoonlijk protocol en de boodschappenlijst. Ook krijg je toegang tot de Fittergy portal waarin ik jou op de voet kan volgen. En uiteraard houden we nauw contact via Whattsapp.

Wil je starten met Krachtvasten?
Stuur me dan een email op cathalijn@myprivategym.nl en dan stuur ik je zo spoedig mogelijk het intakeformulier toe.

Wat zit er in het krachtvastenpakket?

Het Krachtvasten pakket bevat:

  • Sportvasten Multi

  • Sportvasten CalMagZink

  • Metabolic Switch Aardbei

  • Fittergy Enzym Complex

In de informatiefolder lees je meer over de supplementen.

hoe zwaar moet ik trainen tijdens de kuur?

Je doet 20-30 minuten krachtduur-training voor benen, borst, triceps en schouders. De intensiteit en gewicht zijn te vergelijken met een Bodypumples (3 x 20-25 herhalingen). Het is verstandig om te trainen in een Split-schema waarbij je de ene dag je bovenlichaam traint en de andere dag je onderlichaam.

Na iedere krachttraining doe je 15-30 minuten cardiotraining volgens jouw persoonlijke hartslagzone, zoals omschreven in jouw protocol.

voor wie is krachtvasten niet geschikt?

Krachtvasten is alleen voor mensen die al ervaren zijn in krachttraining en die een relatief goede conditie hebben.

Heb je Diabetes type I of II, heb je in het verleden een eetstoornis gehad of heb je een burn-out en/of last van oververmoeidheid, dan is Krachtvasten minder geschikt.

Een heel mooi alternatief op Krachtvasten is de 10-daagse Sportvastenkuur of de Wandelvastenkuur.

voor wie is krachtvasten juist wel geschikt?

Krachtvasten richt zich op krachtsporters die voorkeur hebben voor vetverlies met krachttraining. Krachtvasten heeft een andere hormonale dynamiek en richt zich op de onderhuidse vetreserves. Het richt zich met name op de 2X-spiervezel die zorgt voor een snelle snelheid van samentrekken en het leveren van veel kracht waardoor je spiermassa groeit.

Wat eet en drink ik tijdens de kuur?

Tijdens de 10-daagse kuur bouw je je voeding af in 3 dagen, heb je 3 vastendagen en bouw je je voeding in 4 dagen weer op naar een normaal eetpatroon. In tegenstelling tot de Sportvastenkuur en Wandelvastenkuur neem je tijdens de ‘vastendagen’ naast sap óók (magere) kwark en multivitamine.

Wil je hier meer over weten, download dan de informatiefolder.

wat zijn mogelijke bijverschijnselen?

Het is belangrijk om van tevoren te weten wat de mogelijke bijverschijnselen zijn van de Krachtvastenkuur zodat je hier niet van schrikt op het moment dat het je overkomt.

Het is normaal en kàn erbij horen, maar hoeft natuurlijk niet zo te zijn!

  • Doordat je tijdens de Krachtvastenkuur nog steeds iedere dag voeding binnen krijgt komt je spijsvertering niet volledig tot rust, wat met Sportvasten wèl het geval is. Dit betekent dat je tijdens de Krachtvastenkuur iets meer hongergevoel kan ervaren;

  • Ook kan dit darmgerommel met zich mee brengen en een wisselende ontlasting;

  • Je kan een lagere bloeddruk hebben en je wat slapper voelen tijdens de kuur. Dit komt doordat je meer suiker verbrandt dan dat je lever kan afgeven. Dit kan verholpen worden door het drinken van zoethoutthee, bouillon of wellicht wat extra sap. Doe dit echter altijd in overleg;

  • Je kan gedurende de kuur slechter slapen en last hebben van meer algehele vermoeidheid, spierpijn en restless leggs;

  • Ook is een verschuiving van de menstruele cyclus een mogelijk gevolg;

  • De anticonceptiepil kan slechter werken.